Se incarca...
Atentie! Nu inchideti aceasta pagina!

UPB - Cea mai Veche si Prestigioasa Scoala de Ingineri din Romania

UPB - Cea mai Veche si Prestigioasa Scoala de Ingineri din Romania

UPB - Cea mai Veche si Prestigioasa Scoala de Ingineri din Romania

FastPrint24 vine cu aceasta pagina de blog, unde cu ajutorul informatiilor gasite pe site-ul https://upb.ro/ va descrie Universitatea Politehnica din Bucuresti. Regasim foarte multi tineri printre clientii nostri, motiv pentru care am postat aceasta pagina, in ideea ca poate cineva va fi interesat de mai multe detalii despre UPB.

 

Universitatea POLITEHNICA din București este cea mai veche și prestigioasă școală de ingineri din România. Tradițiile ei sunt legate de înființarea, în anul 1818, de către Gheorghe Lazăr, a primei Școli tehnice superioare cu predare în limba română, la mănăstirea Sfântul Sava din București. În anul 1832, aceasta este reorganizată în Colegiul de la Sfântul Sava.

 

La 1 octombrie 1864, a fost înființată “Școala de Poduri și Sosele, Mine și Arhitectură”, care la 30 octombrie 1867 devine “Școala de Poduri, Șosele și Mine”, cu durata studiilor de 5 ani. Sub conducerea lui Gheorghe Duca, la 1 aprilie 1881, instituția capătă o nouă structură, sub denumirea de “Școala Națională de Poduri și Șosele”; la 10 iunie 1920 a fost înființată Școala Politehnica din București, având patru secții: Electromecanică, Construcții, Mine și Metalurgie, Secția Industrială.

Din noiembrie 1920 denumirea se schimbă în POLITEHNICA din București.

 

La data de 3 august 1948 a fost înființat Institutul Politehnic din București, care cuprindea inițial 4 facultăți și în care, din 1950, au apărut majoritatea facultăților actuale. In baza rezoluției Senatului din noiembrie 1992, Institutul Politehnic din București a devenit Universitatea POLITEHNICA din București.

 

 

Misiune

Universitatea POLITEHNICA din București (U.P.B.) își asumă misiunea de a pregăti specialiști în diferite domenii tehnice, capabili de a utiliza cunoștințe științifice, tehnice și cultural-umaniste valoroase, de a contribui la progresul tehnologic, economic și social-cultural al societății românesti și al lumii contemporane. UPB asigură realizarea unui învățământ de performanță, dezvoltat și perfecționat printr-o complexă activitate de cercetare, continuând tradiția Școlii Politehnice bucureștene, conform exigențelor și cu mijloacele oferite de societatea modernă informațională. Ea își propune să creeze noul profil de universitate tehnică, ce promovează forme de pregătire adaptate cerințelor unei societăți în plină competiție, supusă procesului de integrare în Comunitatea Europeană și internațională.

 

Misiunea sa principală este formarea inginerului capabil să se adapteze cerințelor economiei de piață și noilor tehnologii, care să aibă cunoștințe economice și manageriale și care să promoveze principiile de dezvoltare durabilă și de protejare a mediului înconjurător. Pentru aceasta el trebuie să fie format după principiul modern al participării directe la alegerea traiectoriei sale formative, să fie inclus într-un proces de învățare care să-i asigure șanse reale la competiția de pe piața liberă a forței de muncă.

 

Universitatea Politehnica din București are misiunea de a reuni sub un singur acoperiş educația, prin formarea profesională şi cercetarea ştiinţifică. Rolul acestei intersecții este de a spori cunoașterea şi inovarea, două concepte principale ale economiei şi societăţii bazate pe cunoaştere.


 

Strategie

Universitatea se concentrează pe atingerea obiectivelor care au rolul de a dezvolta coeziunea economică şi socială în conformitate cu obiectivele stabilite în Strategia 2020. Pentru îndeplinirea misiunii, ea proiectează procesele şi obiectivele care conduc la dezvoltarea societăţii. Stundenţii reprezintă nucleul preocupărilor universitare, astfel, obiectivele, planurile de acţiune, politicile, strategiile dezvoltate, precum şi principiile aplicate, servesc intereselor acestora.

 

În calitate de stat membru european, România trebuie să implementeze programele gândite în Ariile Europene ale Învăţământului Superior şi Cercetării şi să atingă obiectivele aflate pe agenda Uniunii.

 

Universitatea Politehnica din Bucureşti va propune spre aprobare Senatului universităţii o strategie nouă, care urmăreşte:

 

  1. Menţinerea şi dezvoltarea competenţelor în ştiinţe fundamentale şi inginereşti, indispensabile pentru durabilitatea dezvoltării  tehnologice;
  2. Formarea de soft skills, competenţe sociale şi relaţionale;
  3. Dezvoltarea personală a studenţilor;
  4. Încurajarea învăţării limbilor străine;
  5. Încurajarea participării studenţilor la programe de mobilitate;
  6. Asigurarea dialogului permanent cu studenţii;
  7. Încurajarea activităţilor extracurriculare;
  8. Dezvoltarea voluntariatului;
  9. Încurajarea absolvenţilor cu cele mai bune rezultate profesionale în devenirea de cadre didactice.

 


Admitere

Admiterea are loc in mai multe etape (Faze). Viitorii studenti trebuie sa treaca prin fiecare etapa cu succes pentru a putea fi ales ca student in cadrul facultatii.

Accesand link-ul - https://upb.ro/admitere/admitere-licenta/ veti putea afla toate informatiile privind admiterea cu date exacte afisate la zi.

 

Iar daca aveti nevoie sa va testati cunostintele inainte de examenele de admitere, lasam aici un link cu subiectele examenului de admitere la licenta: https://posturivacante.upb.ro/wp-content/uploads/2021/08/Subiecte-examen-Licenta-2021.pdf

 

Sursa: https://upb.ro/

 

Recenzii clienti

Multumesc