Se incarca...
Atentie! Nu inchideti aceasta pagina!

TOP sfaturi pentru studenti

TOP sfaturi pentru studenti

TOP sfaturi pentru studenti

Cu totii stim ca studenții trebuie să fie focusati atât pe acumularea de cunoștințe de specialitate, cât și pe dobândirea de experiență profesională in cadrul facultatii. Nu e ușor să fii un student exemplu, dar cu muncă și dorinta poți deveni unul. Poate vrei să treci la buget, să primești bursă de merit sau pur și simplu să nu mai ai restanțe. Nu vrei să mai plătești facultatea, ți-ar plăcea să te poți lăuda cu note mari sau chiar să rămâi cu ceva la finalul anilor de studiu. Totul este posibil!

 

Doar că trebuie să devii mai organizat, să îți concentrezi întreaga atenție asupra scopului final. Și asta nu doar în sesiune! Atunci este cea mai stresantă perioadă, nu ai foarte mult timp la dispoziție și trebuie să acționezi rapid. Mai bine ar fi să te pregătești din timp.

 

 

Fii prezent!

Nimeni nu zice sa mergi absolut la fiecare ora/curs/seminar, dar măcar la seminarii și atelierele practice. Cursurile nu sunt obligatorii, uneori chiar îți irosesc timp prețios (atunci când ai un prof care mai mult pierde timpul cu povesti despre fiul sau ori ce hobby mai are pe langa asta), deci poți încerca să asiști doar la cele mai interesante (în special la cele din primele și ultimele săptămâni, când poți aduna informațiile necesare pentru întregul semestru). Dar fă tot posibilul să ajungi la seminarii. Nu ar fi păcat să nu poți intra în examen doar pentru o prezență în minus?


Incearca sa citesti macar din materia de examen in timpul anului!

Dacă vei aștepta să vină sesiunea ca să te rogi de toți colegii să-ți trimită cursurile, nu vei avea timp să asimilezi materia. În cazul în care ai fost deja la curs sau măcar l-ai citit o dată în timpul anului, în sesiune vei avea de făcut doar o recapitulare. Vei economisi timpul necesar pentru a înțelege substratul acestuia, vei putea căuta și alte informații despre subiect, deci vei avea un avantaj clar în fața colegilor tăi.

 

Respecta termenii limita!

Este de prost-gust să îți trimiți tema/ lucrarea chiar și la câteva ore de la deadline-ul impus de profesor, ca mai apoi să te plângi că nu ți-a fost luată în considerare. În viața reală, o astfel de situație poate duce la ceva mai mult decât o notă mică. Deci fă tot posibilul să finalizezi proiectul și să îl trimiți măcar cu o zi înainte (nu ai de unde să știi ce se poate întâmpla între timp – să nu ai internet, să uiți, să ți se strice laptopul, etc.).

 

 

Invata logic!

Chiar dacă de mici am fost puși să memorăm poezii, comentarii literare de câteva pagini și alte lecții, la facultate nu mai merge așa. Pentru un singur examen poți avea nevoie de un suport de curs, trei cărți uriașe, 10 Power Point-uri și așa mai departe. Doar nu crezi că le vei putea învăța pe toate! Ar fi bine să faci o selecție a celor mai importante informații, să creezi conexiuni între ele, să înțelegi la ce se referă fiecare termen și concept cu care lucrezi. Apoi le poți sublinia, poți face schițe logice, orice te ajută să reții mai ușor despre ce este vorba. Restul e cancan. Citește capitolele esențiale din cărți, scanează rapid slide-urile, dar învață doar ceea ce trebuie. Nu te supraîncărca!


 


Creează-ți sau găsește-ți un mediu care să te motiveze sau să-ți facă studiatul plăcut.

E posibil să fie mai greu să studiezi dacă stai la cămin. Asta, din nou, la fiecare e individual. Foarte multi de exemplu reusesc la bibliotecă. Sălile de lectură, spații unde toată lumea învață, e liniște sau unde există un mic zgomot de fundal poate fi extrem de motivant. Aici ne referim la cafenele, deși există și un cost minim de comandă, în caz de vrei să le frecventezi. În traducere: o cafea de 10 lei pentru fiecare zi în care vii și stai patru-cinci ore acolo nu e chiar avantajos. Plus că ți se poate face și foame. Asta e partea a doua.

Trebuie sa ne invatam sa apreciem cu adevărat liniștea, astfel, ne dam seama cât de important e să avem micul nostru sanctuar în care să citim, scrim și să înțelegem ce ni se cere. Trebuie sa ne dam silinta sa facem totul distractiv, dar in acelasi timp sa nu incalcam deadline-urile examenelor.



Voluntariatul

Voluntariatul este o modalitate eficientă pentru student de a-și forma și dezvoltă abilitățile, dar reprezintă, de asemenea, o variantă potrivită pentru a dobândi experiență.

Un alt beneficiu al voluntariatului constă în faptul că programul de lucru este flexibil. Desi multi se opun acestui lucru, voluntariatul chiar te poate ajuta in viitor, cand iti vei cauta un job, voluntariatele dau un mare plus acolo la dosar, tine minte!


 

Si nu in ultimul rand, noi, cei de la FastPrint24 incurajam mereu studentii si le propunem un voucher cadou pentru a incerca serviciile FastPrint24. Pentru a primi acest voucher, este de ajuns sa ne contactati cu ajutorul unuia dintre metodele expuse pe site la sectiunea “Contact” si sa ne spuneti ca ati citit acest articol.

 

Intre timp, va lasam si un mic ghid-review de la o clienta, unde isi expune parerea despre FP24 si va arata cum se poate folosi platforma!

 

Recenzii clienti

Multumesc