TOP 10 cele mai bune universitati de medicina din Romania
FastPrint24 vine astazi cu un nou articol de blog despre TOP-ul Facultatilor de medicina din Romania, acestea fiind unele dintre cele mai cautate printre clientii nostri, in special studenti sau viitori studenti. Facultățile de medicină din țara noastră sunt recunoscute peste tot în lume. Anual, foarte mulți tineri din România și de peste hotare urmează cursurile instituțiilor care promovează specialisti foarte buni in domeniul sau, ce duc un mare respect față de profesie, se implica în cercetari noi si isi fac treaba bine.
Facultățile de medicină din România, sunt apreciate la scară largă pentru profesioniștii pe care îi pregătesc și care ajung să lucreze în unități medicale din toata lumea. Pe lângă cărți de medicină, studenții au nevoie și de profesori și instituții care să le ofere educația necesară pentru specializări variate. Va prezentam mai jos cele mai bune institutii de invatamant superior de medicina din tara!
Această instituție de învățământ, ce poartă numele medicului român de origine franceză Carol Davila, cel care a contribuit în mod fundamental la organizarea învățământului medical în țara noastră, este cea mai bună școală de profil din România. Universitatea a fost inclusă în categoria universităților de cercetare avansată și educație și beneficiază de cel mai înalt calificativ – A, în ceea ce privește specializările de medicină, medicină dentară sau farmacie. Universitatea Carol Davila datează de mai bine de un secol.
Înființată în anul 1879, această universitate este una dintre cele mai vechi instituții de învățământ superior din România. Recunoscută la nivel mondial, este singura universitate românească de profil medical, cu calificativ A, cotată în World University Ranking 2017-2018. Instituția poartă numele lui Grigore T. Popa, om de știință renumit în domeniul neuroendocrin și titular al catedrei de Anatomie Funcțională și Embriologie.
Iuliu Hațieganu a fost un medic internist român celebru, renumit pentru cercetările sale în domeniul tuberculozei. Acesta a format la Cluj o școală valoroasă de medicină internă, iar în 1919, când a fost înființată prima universitate din Transilvania cu predare în limba română, a fost numit decan al Facultății de Medicină. Astăzi, instituția cu calificativ A, unde învățământul universitar se desfășoară în limbile română, engleză și franceză, îi poartă numele.
Această instituție, cu calificativ B în ceea ce privește specializările de medicină, a fost înființată în anul 1970 în cadrul Universității din Craiova. Este singura unitate de profil din zona Olteniei, însă poziția sa este bine definită în cadrul învățământului superior medical românesc.
Universitatea din orașul de la malul mării găzduiește Facultatea de Medicină Generală și Facultatea de Medicină Dentară și Farmacie. În trecut însă, mai precis în anul 1990, a fost înființată o singură facultate. Nouă ani mai târziu, și-a început activitatea și Colegiul Medical Universitar, care cuprindea specializări precum medicină generală, tehnică dentară, farmacie și balneofizioterapie, iar apoi a apărut și Facultatea de Moașe, cu durata de studii de patru ani.
Primind în 2011 calificativul B în categoria universităților de educație și cercetare științifică, această instituție poartă numele autorului primului tratat de bacteriologie din lume. Pe lângă asta, Victor Babeș a fost și fondatorul școlii românești de microbiologie. Înființată în 1944, Universitatea din Timișoara are un rol central în procesul de eficientizare a sistemului de sănătate.
Încă din anul 1945, când a luat naștere această instituție de învățământ medical superior, a fost considerată una dintre cele mai prestigioase. În prezent, studenții care urmează cursurile universității au parte de o pregătire medicală de excepție și își dezvoltă abilități practice în cel mai modern centru de simulări medicale.
Înființată relativ recent, în anul 1995, Facultatea de Medicină din cadrul Universității Transilvania din Brașov oferă patru programe de studii de licență, două de masterat, un program de doctorat și unul de rezidențiat.
Celulă a Universității Lucian Blaga, Facultatea de Medicină „Victor Papilian” poartă numele unui prestigios medic, pedagog și formator de specialiști. Această instituție se află într-o continuă colaborare cu spitalele clinice și private din Sibiu, dar și cu unități de profil din alte țări europene.
Parte a Universității de Vest, Facultatea de Medicină din Arad a fost înființată în anul 1992 și astăzi reprezintă o instituție de învățământ ce își asumă misiunea de a integra noul concept al medicinei fără granițe, în contextul strategiei generale de includere în structurile europene.
Tinerii care vor să studieze medicina au la dispoziție o mulțime de instituții de învățământ renumite în țară, dar și în lume. Aceștia pot beneficia de pregătire profesională de înaltă calitate, indiferent de universitatea la care aleg să studieze.
Speram ca acest articol a fost de folos viitorilor stundeti la aceste institutii prezentate mai sus! FastPrint24 insa incurajeaza toti studentii, in special pe cei de la medicina si le propune un voucher cadou pentru a incerca serviciile FastPrint24. Pentru a primi acest voucher, este de ajuns sa ne contactati cu ajutorul unuia dintre metodele expuse pe site la sectiunea “Contact” si sa ne spuneti ca ati citit acest articol.
Intre timp, va lasam si un mic ghid-review de la o clienta, unde isi expune parerea despre FP24 si va arata cum se poate folosi platforma!