Se incarca...
Atentie! Nu inchideti aceasta pagina!

Istoria Tehnologiei Laser

Istoria Tehnologiei Laser

Istoria Tehnologiei Laser

În această scurtă pagină de blog, dorim să va prezentăm istoria unuia din produsele oferite de FastPrint24, și anume – tehnologia de printare pe laser!

Tipărirea laser a fost inventată la Xerox in anul 1969. Prima imprimantă laser a avut la baza un copiator xerografic. Prima imprimantă laser comercială a fost IBM 3800 aparută în anul 1975. De-a lungul anilor tehnologia s-a îmbunătăţit foarte mult, ajungând să fie competitivă, din punct de vedere al costurilor, pentru tirajele mici şi foarte mici. De asemenea, este una dintre tehnologiile de bază folosite pentru sistemele de facturare şi mailing direct, care necesită tiparirea cu date variabile.

 

tipărirea se face prin depunerea electrostatică de toner ( granule foarte mici de polimer – plastic) şi fixarea prin temperatură şi presiune

se poate folosi o culoare ( negru) sau CMYK – ultimele modele acceptă culori suplimentare, toner transparent, alb sau o culoare speciala pentru a obţine efecte speciale

viteze maxime de tipărire de pînă la 1500 A4 / min black – 300 A4 / min la 5 culori

Imprimarea laser presupune mai multe faze:

 

RIP – Raster image processor – datele de imprimat sunt transformate în imagini bitmap, corespunzatoare celor 4 culori CMYK ( separaţie de culoare)

Încărcarea – un cilindru acoperit cu material fotosensibil (diferiţi compuşi organici sau avînd ca bază, în principal, seleniu sau bor) este expus unei sarcini electrostatice mari şi se încarcă pozitiv.

Expunerea – o raza laser este orientată cu un sistem de oglinzi şi lentile către cilindrul încărcat. Luminozitatea razei laser este controlata de datele din RIP, creând pe suprafaţa cilindrului puncte neîncarcate electrostatic ( raza aprinsă descarcă potenţialul negativ al cilindrului). Un sistem alternativ este cel cu bagheta cu LED-uri laser, acest sistem neavând piese în mişcare. Astfel se creează suprafaţa încarcată electrostatic pe care se vor fixa particolele de toner.

Developarea – Suprafaţa cu imaginea latentă este expusă la particolele de toner încărcat negativ. Acestea se vor fixa pe porţiunile ramase încărcate cu sarcină pozitivă de pe suprafaţa cilindrului.

Transfer – Cilindrul este presat pe suprafata hârtie şi se face transferul de toner. Maşinile de tipar digital de producţie color folosesc o folie de transfer intermediară pe care sunt depuse cele 4 culori. De asemenea, este folosită o rola suplimentară încărcată pozitiv pentru o mai bună depunere pe suportul de tiparit.

Fixarea – hârtia trece prin ansamblu cuptor unde este presată şi încalzită, astfel particolele de toner se topesc şi se fixează de suport. Temperatura în cuptor poate ajunge până la 200 grade Celsius, dar, la utilajele de ultimă generaţie aceasta variază intre 140 – 160 grade Celsius. Unele utilaje folosesc două cuptoare pentru a putea menţine o viteză mare de tipărire.

Curăţare – Dupa încheierea ciclului de tipărire, lamele de plastic curaţă cilindri şi folia de transfer. Totodată o lampă neutralizează sarcina electrostatică rămasă pe cilindrii.

 

Așadar, ca un mic rezumat, putem afirma cu exactitate pentru ce este potrivită printarea pe laser. Fie că aveți nevoie de un flayer, o broșură, un poster sau doar să vă printați cursurile (în speță cele de la medicină) care conțin foarte multă culoare, recomandarea noastră este să optați pentru printarea cu laser. Această metodologie este într-adevăr mai scumpă decât clasicul inkjet, însă calitatea in raport cu prețul oferit este net superioară față de inkjet la tot ce ține de “print color”.

 

Recomandăm cu căldură să încercați (dacă nu ați făcut-o încă) această metodă de printare, iar FastPrint24 vă vine în ajutor cu cele mai accesibile prețuri de pe piață.

 

Dacă sunteți interesați, lăsăm mai jos un scurt ghid-video din partea unei cliente fidele, care o să va explice pe pași, cum puteți plasa o comandă la FastPrint24.

 

Iar dacă apar alte întrebări suplimentare, nu ezitați să ne contactați telefonic, prin e-mail, sau orice rețea de socializare!

 

Recenzii clienti

Multumesc