Se incarca...
Atentie! Nu inchideti aceasta pagina!

Facultatea de Medicina din Craiova - Descriere si Structura Anului

Facultatea de Medicina din Craiova - Descriere si Structura Anului

Facultatea de Medicina din Craiova - Descriere si Structura Anului

In aceasta pagina de blog dorim sa va prezentam Universitatea de Medicina din Craiova (UMFCV), la fel si structura unui an universitar. Facultatea de Medicină din Craiova este o instituţie cu o poziţie bine definită în cadrul învăţământului superior medical românesc şi o prezenţă activă pe plan internaţional. Neangajată politic, instituţia îşi desfăşoară activitatea pe baza separării funcţiilor academice şi administrative, relaţiile dintre ele fiind însă bine stabilite.

 

Cu un număr de aproape 360 de cadre didactice, organizate în 8 departamente şi 82 de discipline, Facultatea de Medicină pregăteşte anual peste 1750 de studenţi pe parcursul unui ciclu de 6 ani.

            

Anul universitar este structurat pe două semestre de câte 14-15 săptămâni, cu o medie de aproximativ 30 de ore pe săptămână; fiecare semestru are câte 30 de credite de studiu transferabile în sistemul european (ECTS), pentru disciplinele obligatorii. Studenţii sunt evaluaţi prin examene scrise sau orale, care se derulează pe parcursul sesiunilor cuprinse în strucutura planului de învăţământ. Disciplinele facultative se încheie cu probă de verificare, iar punctele de credit care li se atribuie sunt peste cele 30 ale semestrului respectiv.

 

Pentru studenţii Facultăţii de Medicină, studiile universitare se finalizează prin examen de licenţă; programele de licenţă sunt acreditate, existând mecanisme instituţionale pentru aprobarea programelor de studii cu evaluare şi monitorizare periodică.

            

Absolventii îşi pot continua pregătirea prin rezidenţiat, studii doctorale şi masterale sau cursuri postuniversitare în cadrul ofertei educaţionale a Facultăţii de Medicină.

            

Iar mai jos va prezentam structura unui an universitar printr-o schita.

 


 

 

Sursa: https://www.umfcv.ro/

Recenzii clienti

Multumesc