Se incarca...
Atentie! Nu inchideti aceasta pagina!

Despre cat de important este coperta cartii tale

Coperta unei carti este lucrul care te atrage initial, te face interesat si iti provoaca dorinta sa o citesti

Despre cat de important este coperta cartii tale

Coperta este prima impresie pe care o creează o carte pentru potențialii cititori. Felul cum arata, in special design-ul, este cheia marketingului in ce priveste cartile. În cazul în care coperta nu este atragatoare, veți pierde în mod sigur o buna parte din vânzări, de aceea este important să apelați la un designer profesionist și să folosiți hârtie și finisaje de calitate. Scriitorii nu scriu cărți, scriu manuscrise, iar proiectarea designului coperții este procesul de a ”pune” acel manuscris în mâinile cititorilor intr-o maniera cat mai placuta si atractiva, astfel incat sa aduca succes.

 

Totodata designul cartii trebuie sa reflecte personalitatea scriitorului, sa redea un sentiment, o stare, etc. Coperta are un mare impact asupra unei carti, de aceea designul acesteia nu trebuie neglijat sau sa aveti o atarnare neserioasa fata de acesta. 

 

Mai jos prezentam 3 lucruri esentiale la coperta unei carti dupa parerea noastra!

 

 

1. Fontul


Fontul pe care îl veti alege pentru titlul cărții și numele autorului este un aspect foarte important în ochii cititorilor, deoarece ei cumpără, de obicei, o carte de care au fost atrasi in primul rand vizual, iar felul in care autorul si-a lasat amprenta pe coperta inspira incredere.Fontul poate fi casual, neutru, exotic și grafic, de aceea este foarte important să va gânditi la mesaj și să alegeti acel font care se transmite cel mai bine. Un text bine ales poate face diferența dintre o carte oarecare și un best seller. Sfatul nostru este, totuși, sa nu folositi mai mult de 2 tipuri de fonturi pe copertă.

 

 

2. Imaginile de copertă


Imaginile de pe coperți trebuie să acționeze ca niște teasere și nu ca spoilers. O copertă cu un design bun va spune multe cititorului despre carte, însă fără a dezvălui fiecare detaliu. Coperțile sunt mai mult decât doar un decor. Acestea atrag atenția cititorilor spunând povestea cărții, fără ca ei să fie nevoiți să întoarcă prima pagină.

 

 

3. Culorile 


Culorile pe care le alegeti ar trebui să va ajute să creati starea de spirit și să transmită mesajul pe care-l doriti. Multe cărți best seller s-au folosit de culori precum albastru și portocaliu, sau negru și alb și roșu deoarece aceste culori se combina si atrag foarte tare atentia cititorilor. Potrivit aspectului psihologic, culorile calde stimulează și sunt sinonime cu energia, iar culorile reci sunt compuse și reprezintă mai bine calmul. Serigrafii cu efecte speciale pot fi aplicate pe întreaga carte sau pe anumite porțiuni. Lăcuirea selectivă 3D se poate aplica pentru a aduce viață în imaginea autorului sau alte detalii apelând la creativitate cu scopul de a atrage și mai mult atenția pe raft. Un alt avantaj ar fi faptul că imprimarea efectelor speciale poate să protejeze cărțile de amprente și de uzură.

 

 

In orice caz, stim cu totii ca, continutul este cheia succesului unei carti, dar totodata, coperta este cheia atractiei catre acel succes. Fara o coperta bine pusa la punct, cat de buna nu ar fi cartea dvs, aceasta nu va atrage priviri. Dupa ce va fi citita de cativa oameni, va merge din mana in mana pe post de recomandare, insa pana acest lucru sa se intample, aveti nevoie de un marketing foarte bine pus la punct.

Mergeti la designer, apelati la tipografii si faceti astfel incat lucrarea dvs sa devina celebra! 

 

Iar daca aveti nevoie de printarea unor exemplare, FastPrint24 va sta la dispozitie cu livrare in toata tara! Pentru orice alte intrebari, va stam mereu la dispozitie orice metoda de la sectiunea “Contacte” ati vrea sa folositi!



 

Recenzii clienti

Multumesc