Se incarca...
Atentie! Nu inchideti aceasta pagina!

Alte Tehnologii de Tipar

Alte Tehnologii de Tipar

Alte Tehnologii de Tipar

În această scurtă pagină de blog, dorim să va prezentăm și alte tehnologii de tipar, care din păcate, nu sunt disponibile momentan la FastPrint24, însă despre care trebuie să știți!

 

Indigo – maşina de tipar digital offset

Utilajele Indigo folosesc cerneală ElectroInk – particole color foarte fine în suspensie lichidă (ulei). Particolele de cerneală formează o suprafaţă foarte fină de plastic pe suprafaţa suportului de tipărit prin depunere electrostatică similară cu tehnologia laser. Acestea sunt absorbite de suport, nemodificând suprafaţa acestuia la fel de mult ca sistemele bazate pe toner. Aspectul printului este mai apropiat de tiparul offset clasic ( litografie). Totuşi, noile maşini de tipar laser tipăresc, de asemenea, foarte apropiat de tiparul offset. Maşinile Indigo pot tipări atât pe coală cât şi tipărire continuă, din rolă. Un mare avantaj al acestui tip de utilaj este că se pot folosi amestecuri de cerneluri de tip Pantone.

 

Risograf – maşina de multiplicat de mare viteză

Acest tip de utilaj combină mai multe tehnologii. Pe baza datelor primite de la un computer sau de la scanerul încorporat este creată o matriţă prin arderea unor puncte într-un material plastic special. Matriţă astfel creată este înfăşurată în jurul unui cilindru şi cerneala este forţată să iasă prin găurile create în matriţă. Cilindrul se roteşte sincron cu suportul de tipărit şi cerneala este depusă pe acesta. Matriţele astfel formate se pot utiliza pentru câteva mii de treceri. Este un aparat ideal pentru multiplicarea documentelor nepretenţioase ( formularistică de exemplu) la un cost foarte mic, în tiraje de la minim 100 de treceri. Poate fi considerat o versiune de tipar digital datorită faptului că poate folosi fişiere trimise direct din calculator, iar procesul de fabricare a matriţei este complet automat.

 

În acest moment tiparul digital, cu diversele variante tehnologice, este în plină dezvoltare. Permanent apar soluţii tehnice noi care duc la îmbunătăţirea calitaţii, mărirea vitezei de tiparire dar şi reducerea costurilor de producţie.

 

Tiparul digital este soluţia ideală pentru tirajele mici care trebuiesc realizate într-un timp scurt la o calitate foarte bună.

 

De asemenea, este singura soluţie pentru tipărirea cu date variabile complexe.

 

Anul 2013 va aduce pe piaţă mai multe modele de tipar digital format B2 (50 x 70 cm). Voi prezenta aceste utilaje şi tehnologiile implicate într-un articol viitor.

 

Dacă sunteți interesați, lăsăm mai jos un scurt ghid-video din partea unei cliente fidele, care o să va explice pe pași, cum puteți plasa o comandă la FastPrint24.

 

Iar dacă apar alte întrebări suplimentare, nu ezitați să ne contactați telefonic, prin e-mail, sau orice rețea de socializare!

 

Recenzii clienti

Multumesc