Se incarca...
Atentie! Nu inchideti aceasta pagina!

5 Curiozitati despre Tipar!

Afla cele mai interesante lucruri despre istoria printarii

5 Curiozitati despre Tipar!

Presa de tipar a fost o invenție foarte importantă, care a schimbat modul în care oamenii comunicau între ei și distribuiau idei noi. Presele de tipar reușeau să imprime cărțile mai rapid, iar cunoștințele puteau fi difuzate pe o scară mai largă. Această inovație a permis ca din ce în ce mai mulți oameni să aibă acces la informație și să învețe să citească.

În continuare vă prezentăm informații interesante despre imprimare:

 

 

  1. Johannes Gutenberg a adaptat o presă de vin pentru a realiza prima presă de imprimare în anul 1439. În loc de a presa struguri, echipamentul a fost dotat cu litere mobile metalice cu ajutorul cărora se realiza imprimarea pe o foaie de hârtie sau pergament. Gutenberg a fost un aurar profesionist care a folosit abilitățile sale de prelucrare a metalelor pentru inventarea unui nou tip de presă tipografică ce folosea, pentru prima dată în Europa, literele mobile.
  2. A durat aproape doi ani imprimarea primului volum cu opere a lui Shakespeare „First Folio”. Acesta a fost finalizat în anul 1623 și a fost primul volum prin care piesele de teatru a lui Shakespeare au fost publicate împreună.
  3. Pe vremea în care cărțile erau realizate manual, scribii foloseau cerneală pe bază de apă. Dar acest tip de cerneală nu se imprima pe pagină foarte bine, așa că aceștia au fost nevoiți să inventeze cerneala pe bază de ulei. Acest tip de cerneală putea fi întinsă mult mai uniform peste literele metalice de pe presa de imprimare. Tipografii foloseau uneori ingrediente din propria gospodărie pentru a crea cerneală. Negrul de fum, este un bun exemplu de cerneală, pe care tipografii reușeau să o prepare acasă.
  4. Mexico a avut o presă de tipar încă din anul 1534 – înainte de Irlanda, Rusia sau America! Prima presă de tipar din America a fost instalată la Cambridge, MA în anul 1639 de către Stephen Daye. În anul 1658, reverendul Jose Glover a plănuit să ducă echipament de imprimare din Anglia în America, pentru a dechide o tipografie. Din nefericire, acesta a murit în timpul călătoriei, dar soția sa, împreună cu asistentul său Stephen Daye, au deschis cu succes prima tipografie din America.
  5. Fiecare piesă a presei de tipar cu litere mobile, inclusiv formele literelor, punctuația, și spațiile libere, au fost realizate de mână. Unele imprimante au creat propriile tipuri de caractere, care se numeau fonturi. Unele dintre aceste fonturi sunt folosite și astăzi. Garamont, de exemplu, este prezent pe multe calculatoare și este denumit astfel dupa imprimanta franceză Claude Garamond.


Dar, în prezent, nu mai este nevoie să aștepți 2 ani pentru a tipări o carte. La FastPrint24, avem echipamente moderne, cu o capacitate de imprimare industrială, astfel că orice comandă poate fi executată în cel mai scurt timp, de la câteva minute la maxim cateva ore, în funcție de complexitate

Recenzii clienti

Multumesc